пятница, 7 января 2011 г.


Anexa nr.39
 la ordinul MS al RM
nr.__din _________

REGULAMENTUL
serviciului kinetoterapeutic

1.           Definiţii 
1)           Kinetoterapia este parte componentă a serviciului de reabilitare medicală şi medicină fizică, şi asigură tratament kinetoterapeutic la etapa spitalicească (acut, postacut, cronic) .
2)           Kinetoterapia în sistemul sănătăţii este indicată în cele trei domenii de asistenţă medicală- medicina preventivă, medicina curativă, recuperarea medicală (kinetoterapia profilactică, kinetoterapia curativă, kinetoterapia de reabilitare).    
3)           Kinetoterapia este procesul educativ-terapeutic-recuperator prin care  se urmăreşte îmbunătăţirea (optimizarea) stării de sănătate fizică şi psihică în vederea integrării sau reintegrării sociale şi profesionale a persoanelor în situaţii speciale (care nu au avut sau şi-au pierdut capacităţile psihomotorice în urma unor îmbolnăviri sau traumatisme).
4)           Kinetoterapia este parte componentă indispensabilă în cele patru aspecte majore ale reabilitării medico - sociale - reabilitarea medicală, readaptarea psihică, reeducarea
5)           profesională şi readaptarea socială.
6)           Serviciul kinetoterapie are misiunea de a asigura ansamblu de condiţii de conţinut, administrative, organizatorice şi de bază materială .
7)           Kinetoterapia face parte din medicina fizică – specialitate terapeutică care utilizează ca metode: mişcarea, căldura, curentul electric, climatul, masajul şi apa.
8)           Kinetoterapia î-şi desfăşoară activitatea sa în încăperi special amenajate şi care corespund completamente standardului.
9)           Serviciul kinetoterapiei este condus de şeful secţiei de reabilitare şi medicină fizică.
10)       Kinetoterapeutul superior este numit un specialist de o calificare înaltă  cu capacităţi organizatorice bune, şi care are în subordonarea sa nu mai puţin de 5 persoane.
11)       Statele serviciului kinetoterapeutic se stabilesc în conformitate cu necesităţile practice şi legislaţia în vigoare.

2.           Sarcinile de bază
1)           efectuarea lucrului curativ-profilactic cu metode kinetoterapeutice;
2)           aplicarea în practică a metodelor noi de profilaxie cu metode kinetoterapeutice;
3)           propagarea metodelor kinetoterapeutice între medicii clinicişti şi populaţie;
4)           efectuarea măsurilor de perfecţionare a cunoştinţelor şi deprinderilor practice ale ţului efectuat conform documentaţiei în vigoare;
5)           efectuarea cercetărilor ştiinţifice în domeniul kinetoterapiei şi reabilitării medicale;
6)           analiza calităţii serviciului de kinetoterapie populaţiei
7)           serviciul de kinetoterapie activează după un orar de lucru elaborat de şeful secţiei şi confirmat de conducătorul instituţiei medicale, conform legislaţiei în vigoare.





Комментариев нет:

Отправить комментарий