пятница, 7 января 2011 г.


Anexa nr.45
la ordinul MS RM
  nr.      din „__” ________201
REGULAMENTUL
 de activitate cabinetului (secţiei) kinetobalneoterapie
1.            Cabinetul (secţia) de kinetobalneoterapie este parte componentă a secţiei de kinetoterapie.
2.            Locul unde este organizat cabinetul (secţia) de kinetobalneoterapie trebuie să dispună de sală (săli) de aşteptare, vestiar şi sală de odihnă.
3.            Vestiarele şi sălile destinate odihnei trebuie să fie dotate cu un sistem de uscare rapidă şi completă.
4.            Culoarele şi spaţiile de acces spre bazin trebuie să fie spaţioase.
5.            Pentru introducerea mai uşor în apă a indivizilor cu handicap sever cabinetul (bazinul) trebuie să fie dotat cu sistem de ridicare (scripete) plasat pe una din laturile bazinului (piscinei).
6.            Cabinetul (cabinetele) unde se află bazinul (piscina) trebuie să aibă o suprafaţă suficientă pentru a permite apropierea şi manevrarea fotoliilor (paturilor) rulante.
7.            Cabinet cu bazin de capacitate redusă.
1)           Cabinetul de kinetobalneoterapie cu bazin de capacitate redusă este dotat cu căzi speciale sau cuvă Hilbard destinată reeducării localizate, analitice (pentru mâine sau picioare) individuale. Dimensiunile cabinetului de kinetobalneoterapie cu bazin de capacitate redus ă trebuie să varieze între 14 şi 20 m2.
2)           Cabinetul cu bazin de capacitate mare. Bazinul de capacitate mare din cadrul cabinetului de kinetobalneoterapie trebuie să fie de formă rectangulară, iar dimensiunile să varieze între 2x3 şi 6x8 m. Adâncimea apei de la 0,9m până la 1,5m pentru adulţi şi de la 0,7 până la 1,5m pentru copii. Bazinul de capacitate mare trebuie să fie asigurat cu mijloace de intrare în apă (scări cu trepte şi bară de susţinere, plan înclinat pentru intrare în apă a pacientului aşezat în fotoliu rulant, scripete care se deplasează pe grinda fixată în plafon. Bazinul de capacitate mare trebuie să fie dotat cu materiale de securitate (covor antiderapant, bare de sprijin, colac de cauciuc).
3)            Activităţile în cabinetul (secţia) de kinetobalneoterapie sunt organizate şi aplicate de kinetoterapeutul sau asistentul kinetoterapeut. Kinetoterapeutul sau asistentul kinetoterapeut răspunde de regimul sanitar-igienic al bazinului. Kinetoterapeutul sau asistentul kinetoterapeut este responsabil pentru respectarea regimului de temperatură a apei (în timpul de vară - 23-25°C, iarna - 28-32°C pentru maturi şi pentru copii - 35-37°C) şi a umidităţii aerului din sală. Kinetoterapeutul sau asistentul kinetoterapeut efectuează sterilizarea (clorurarea) apei şi supraveghează sistemul de filtrare permanentă a apei din bazin. Kinetoterapeutul sau asistentul kinetoterapeut acordă primul ajutor medical în caz de înec.

Комментариев нет:

Отправить комментарий