пятница, 7 января 2011 г.


 Anexa nr. 24
la ordinul MS RM
  nr.      din „__” ________2010


Regulamentul
de activitate a cabinetului de terapie manuală

1.            Cabinetul de terapie manuală este organizat ca unitate funcţională în cadrul AMT, CCD; secţiilor de reabilitare, staţionarelor centrelor de reabilitare şi a altor instituţii curative sanitare,private, comunitare  urbane şi rurale conform ordinului prezent.
2.            Cabinetul de terapie manuală este o subunitate structurală din cadrul secţiei de reabilitare sau a instituţiilor medicale private şi este în subordonare directă a medicului şef adjunct în probleme curative.
3.            Obiectivele de bază a cabinetului de terapie manuală sunt:
1)           efectuarea diagnosticului şi acordarea asistenţei curative-profilactice bolnavilor cu aplicarea metodelor contemporane de diagnostic şi tratament cu metode ale terapie manuală
2)           însuşirea şi implementarea în practică a celor mai performante metode de diagnostic şi tratament cu metode ale terapie manuală;
3)           consultarea pacienţilor trimişi de echipa de reabilitare şi alţi medici specialişti în vederea acordării asistenţei curativ-profilactice cu aplicarea metodelor contemporane de diagnostic şi tratament cu metode ale terapie manuală;
4)           efectuarea lucrului de elucidare sanitară printre medicii de alte specialităţi şi populaţie cu privire la implementarea în practică a metodelor de diagnostic şi tratament cu metode ale terapie manuală.
4.            Cabinetul de terapie manuală este condus de medicul specialist în terapie manuală, care a absolvit specializarea în domeniu sau alte forme de învăţămînt postuniversitar (rezidenţiat, secundaiat clinic, doctorantură) în instituţii de învăţămînt licenţiate cu dreptul de activitate pedagogică şi posedă cunoştinţe teoretice şi deprinderi practice în domeniul diagnosticului şi tratamentului cu metodele terapiei manuale la mature şi copii în conformitate cu cerinţele caracteristicii de calificare (anexa.).
5.            Normativele recomandate ale schemei de personal pentru cabinetul de terapie manuală se determină în funcţie de volumul necesar al asistenţei medicale.
6.            Durata 1 săptămînă/lucru a medicului în terapie manuală-36,0 ore/lucru.
7.            Normativele curativ-diagnostice ale medicului în terapie manuală se determină în unităţi convenţionale (anexa).
8.            Cabinetul trebuie să fie dotat cu spaţiu pentru primirea pacienţilor, efectuarea şedinţelor curative, dislocarea şi păstrarea instrumentarului şi aparatajului medicinal şi a documentaţiei.
9.            9..Cabinetul de terapie manuală trebuie să fie amplasat pe teritoriul instituţiei medicale şi să respecte regimul sanitar-epidemiologic (identic cu regimul cabinetului de proceduri) conform regulilor în vigoare.
10.       10. Medicului specialist în terapie manuală se oferă un cabinet cu suprafaţa 20-22 m2 în care este amplasată o banchetă medicală, scaun pentru efectuarea şedinţei. Bancheta este separată. Lîngă banchetă se amplasează o noptieră pe care pot fi amplasate aparatele, instrumentele şi setul individual de lenjerie. Bancheta poate fi asigurată cu iluminaţie artificială suplimentară şi o priză electrică. În cabinet este amplasată masa medicului, masa pentru instrumentariu şi aparataj (anexa) , set farmaceutic pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, dulap pentru haine, cuier pentru hainele pacienţilor.


Комментариев нет:

Отправить комментарий